Slané záviny, štrůdly, šneci se šunkou a sýrem. To vše a mnoho dalšího jsou pokrmy, které lze připravit pomocí listového těsta – oblíbené suroviny s velmi snadnou přípravou. Listové těsto Brick navíc vyniká čerstvostí a vysokou kvalitou. Nespokojte se v kuchyni s málem.
Pro návštěvy se hodí pohoštění v podobě malých slaných taštiček, ke kávě potom sladký mučník. Na snídani, nebo i na večeři můžete připravit slaný závin s nivou. Je dobré mít vždy po ruce listové těsto, ze kterého připravíte mnoho různých lahůdek.
Listové těsto, nebo chcete-li lístkové těsto, je pojmenováno podle šupin, které se po upečení objevují v tenkých vrstvách. Obliba listového těsta Brick vychází z jeho příznivé ceny a jednoduchého způsobu skladování. Můžete jej totiž mít v mrazáku, kde vydrží dlouhou dobu.
Čerstvé listové těsto Brick je ihned a snadno připravené k pečení. Je ideální k přípravě sladkých i slaných závinů a dalšího pečiva. Listové těsto Brick neobsahuje žádné chemické konzervační látky, umělá ochucovadla a barviva a ani průmyslově ztužené tuky.
RECEPT:
Omytá kuřecí prsa osolíme, opepříme a nařízneme jako kapsu. Do prostoru uvnitř vložíme sýr (množství dle libosti). Listové těsto Brick rozválíme a nakrájíme tak, aby vznikly čtyři obdélníky. Předtím nezapomeneme posypat vál moukou. Kuřecí maso položíme do středu každého obdélníku a zabalíme. Vymažeme zapékací mísu máslem a vložíme závitky, které ještě potřeme rozšlehaným žloutkem. Podlijeme vodou a necháme péct do zlatova při 200°C.