Krkovička je dominantou klasické české kuchyně, ochutnáte s námi také?

Klasika, která snad nikdy nezestárne. Někteří sice vepřové odsuzují pro větší podíl tuku a tvrdí, že nepatří ke zdravému životnímu stylu. Ale kdo tvrdí, že si jej dopřáváme denně? Naopak, prorostlá krkovička, díky níž si labužníci zpestřují život tučným jídlem, čas od času určitě neuškodí. Od všeho kousek, jak kdysi pravily naše babičky, to je okřídlené heslo, které skutečně platí beze zbytku. Trochu zpestření nikdy neuškodí a život přeci není jen o ovoci a zelenině. Naopak, zeleninu si můžete dopřát také, cibule s rajčaty je vlastně nedílnou součástí kvalitní krkovičky na grilu aneb čím více chutí, tím lépe!

Dobrota, která se prostě neodmítá

V dnešní době už možná není takovým favoritem jako před dvěma generacemi, ale je pravdou, že klasická krkovička je stále populárním doplňkem grilovacích party s přáteli. Provoní vám zahradu po mandlích a s dobře zvoleným olivovým olejem se dočkáte ještě větší symbiózy chutí. Dopřejte si proto kousek vepřového s klidem a bez výčitek, že nedodržujete zdravý životní styl. Vždyť i tuků je třeba v průměrném dietním jídelníčku. Právě tuk je tajemstvím, proč je grilované masíčko tak vláčné.

Zkuste doplněk, kterým je karamelizovaná cibule – zdánlivě obyčejná surovina, která ale má perfektní smysl pro detail. Barbecue omáčka je také vhodnou klasikou, a to nejen ke krkovičce, ale třeba také k domácímu hamburgeru, možnosti jsou skutečně široké a stačí vám v základu jen cibule, rajčata a vinný ocet. Nakonec, inspirujete se rádi, hledáte s oblibou nové recepty? Potom jste v kuchyni určitě jako doma, a to nejen v té středomořské a typicky české. Když k nim přidáte kvalitní suroviny, jako je například prémiový olivový olej od Olivum.cz, nemůžete udělat chybu. Spíše se dočkáte aplausu od spolustolovníků!

Rate this post
Bookmark the permalink.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..